Pantereus 2009

Hoe is het allemaal toch in vredesnaam mogelijk?? De lynx, wie geeft er wat om? Een potje golfen voor een met uitsterven bedreigde diersoort, die we nog nooit gezien hebben. Geld neertellen voor een stichting met een paar projecten in Verweggistan. Gedachten, die voor sommigen volkomen legitiem zijn….maar de sponsors, vrienden en supporters van de stichting Pantereus denken daar toch heel anders over.
Er was weer sprake van een massale opkomst bij Crossmoor in Weert. En het is in de loop der jaren ook uitgegroeid tot veel meer dan een golftoernooi. Het woord “netwerken” heeft een wat nare bijsmaak, maar het is toch wel een weerzien van vrienden en bekenden, sporters en sponsors en aanhang, die er een gezellige dag van maken, ervaringen uitwisselen, contacten leggen en banden aanhalen. Na een paar jaar Pantereus beginnen ook de “vaste waarden”steeds duidelijker te worden: Piet Schrijvers in z’n karretje, de hockeyers, die stuk voor stuk meer dan 300 meter ver slaan, Arnold Bruggink met een nieuw golfsetje, de voetbalvrienden, die er weer een rommeltje van maken. En tenslotte –veelal na rijkelijk te hebben geconsumeerd- een beetje onderuit gezakt kijken naar de Champions League finale. Dit jaar geen wedstrijd, die je altijd zal bijblijven: Manchester United kwam handen en voeten te kort om Barcelona bij te benen.

De organisatie had zichzelf overtroffen: overdadige buffetten, een video-presentatie, professionele aankleding van de zaal, shirts, petten, ballen, tees en daarbij nog een spreekstalmeester (Koert Westerman), die de zaak meteen op scherp zette door erop te wijzen dat het allemaal leuk en aardig was, maar uiteindelijk toch alleen maar ging om één ding: winnen!! Hierbij mag niet onvermeld blijven dat Koert zelf ook een aardig balletje kan slaan, maar uit vrees voor een tegenvallende prestatie het toch niet aandurfde om zelf de baan in te gaan. Uiteraard toonden de deelnemers tijdens de wedstrijd aan dat ze er vooral voor hun plezier (en dat van anderen) waren, en niet voor de prijzen. Alhoewel, die jongens van Vision Waves, die er vandoor gingen met een reis naar een Europese wedstrijd van PSV, stonden nog stijf van de adrenaline (en mogelijk niet lichaamseigen stimulerende middelen) toen ze hun prijs in ontvangst namen.
De veiling leverde een verrassend resultaat op: het shirt van Luca Toni bracht twee keer zoveel op als dat van Mark van Bommel. Dat kwam voornamelijk omdat Erwin Koeman zich gek liet maken door zijn eigen Emmy, die koste wat kost het tricot van “die mooie Italiaan” wilde bemachtigen. En laten we er maar van uitgaan dat de langdurige afwezigheid van van Bommel en het verdwijnen van Toni uit de basis bij Bayern op geen enkele wijze in verband kan worden gebracht met de Pantereus veiling.
Walter Grutterswijk van Motel Venlo (is dat juist, Reus??) was de “big spender”bij de veiling: hij moest en zou met 4 personen naar Glasgow om de Rangers te zien, en legde daar 5000 euro voor neer.

Ook opvallend: Suzanne Frencken (ja, er doen ook dames mee), die zowel de putting challenge als de longest won en bij vertrek hulp nodig had om alle door haar bemachtigde artikelen naar de auto te slepen. De longest bij de heren was voor Arnold Bruggink: een nieuwe putter, net wat hij nodig had!
Andere prijswinnaars waren RSM Wehrens, Mennen en de Vries (klinkt als een te duur advocatenkantoor, communicatietip: iets kortere naam mag ook), die een arrangement bij de Verlenging wonnen, Bram Lomans en flightgenoten die een wijnpakket mee naar huis konden nemen, de neary bij de heren voor Eric Rosens (al denkt Danny Koevermans daar anders over, iets met verplaatste bordjes, te ingewikkeld om uit te leggen), en tenslotte de putting challenge bij de heren voor Rossi Jagesar, die tot zijn eigen verbazing een geheel gevulde golftas kon inladen.

Tips voor volgend jaar:
• Dopingcontrole
• Een paar lynx uitzetten op de baan, zien we ze een keer in t echt
• De shortest drive (maak ik ook een kans)
• Hockeyers verplicht vanaf de back-tees
• Voor de veiling: alleen shirts van aantrekkelijke Italiaanse voetballers, dat zal de biedingen omhoog jagen

JAN SANDBERG